top of page

Apostle

Csalogány 26

Tizenkét éve a Csalogány26 séfje, a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő alakja, aki számtalan magyar szakácsot nevelt ki, és már a kétezres évek elején a minőségi étkezés képviselője volt. Pethő Balázs!

A Csalogány26 étterem és Pethő Balázs konyhája a francia és a magyar gasztronómia jellegzetességeit ötvözi – magyar alapanyagokra fektetve a hangsúlyt, gyakran francia technológiát alkalmazva. Pethő egyszerű, mégis kifinomult bisztrókonyhát visz és délben ebédmenü, este pedig degusztációs menüsor.

A családi receptek és hagyományok végigkísérik Pethő szakmai pályafutását is: sok olyan fogás kerül az étlapra, amelyet valamilyen családi, tradicionális fogás ihletett. „Gyakran adunk olyan tiszta zöldséglevest, ami nálunk mindig idényzöldségekből készült, sok-sok fűszerrel. Ezt főzte mindig a dédnagyanyám a kertből. Annál ezerízűbb dolog nincsen a földön. A zöldborsóleves mindig zöldségalaplével készült, liszt sosem volt benne, csak apró gombák meg vajas galuska. A darázsfészek is meghatározó volt, édesanyám és az apai nagyanyám készítette ezt a desszertet.”

Pethő Balázs vallja, hogy a főzésnek nem a receptek, hanem az életérzés az alapja.

+36 1 201 78 92

Apostle
bottom of page